Q& A

Meest gestelde
vragen

Ergens zie ik er best wel tegenop om een pruik te nemen. Heeft iedereen dat?

Vrijwel alle mensen moeten echt even wennen aan het idee van een haarstuk of haarwerk. Heel begrijpelijk, want het verlies van het eigen haar gaat altijd gepaard met emoties. En natuurlijk spelen die ook een rol bij een oplossing voor het haarverlies.

Ik wil er geen spijt van kregen dat ik een pruik neem...

Als vakmensen willen wij dat ook niet. We nemen de tijd voor u. Tijdens een kennismakingsgesprek ziet u wat er mogelijk is met haarwerken en haarstukken. En wat deze oplossing voor uw verschijning kan betekenen. Veel mensen kiezen ervoor om bij dit gesprek ook hun partner, een vriend, vriendin of een familielid aanwezig te laten zijn.

Gekke vraag: ik weet niet of ik een pruik nodig heb, maar voor de zekerheid wil ik er toch een hebben. Wat nu?

Dit is helemaal geen gekke vraag. Als u bijvoorbeeld een chemokuur krijgt, is het niet altijd zeker of er duidelijk haarverlies optreedt. Wij houden dan een van tevoren door u uitgezocht haarwerk in reserve. Blijkt u inderdaad het haarwerk nodig te hebben, dan kunt u er binnen twee dagen over beschikken. Passend en in model geknipt. Heeft u het niet nodig, dan schaft u het ook niet aan.

Wat als het haarverlies niet erg doorzet. Is een pruik dan de oplossing?

Regelmatig adviseren wij een andere oplossing dan een pruik. Bijvoorbeeld als door een ijskapbehandeling tijdens de chemokuur het haarverlies wordt beperkt. Laat u informeren over deze alternatieven waarmee u er ook verzorgd uitziet.

Moet ik naar u of komt u naar mij?

U bent van harte welkom in onze vestiging. Wij zijn zeer regelmatig in het ziekenhuis; ook daar helpen wij u graag als u dat wilt. Is verplaatsen voor u erg bezwaarlijk, dan komen wij bij u aan huis.

Als ik kies voor een bezoek aan huis, is er dan minder keuze aan pruiken?

Nee, wij werken met een handig systeem waardoor uw keuze even groot is.

Hoe moet het nou met de vergoeding van de zorgverzekering?

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Wij verzorgen de administratieve afhandeling van uw basisdeclaratie. Vervolgens helpen wij u met de eventuele aanvullende vergoedingen. Zie vergoedingen voor meer informatie.

Contact

Pruikenmaker
Hans Houwer

Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek of advies. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Ook aan huis of in het ziekenhuis helpen wij u graag!

9 + 14 =