Haarwerk in verschillende situaties

Haarziekten zoals

alopecia

Haarziekte alopecia
Pruik man alopecia

“Zelfvertrouwen terugkrijgen”

Een natuurlijke uitstraling

“Tijdens een ziekteproces moet je diverse drempels nemen, zoals de keuze om wel of geen pruik te dragen. Veel mensen worden onzeker als ze hun haren verliezen”, vertelt Hans Houwer, De Gelderse Pruikenmaker. De Doetinchemse kapsaloneigenaar begeleidt in een speciaal ingerichte ruimte al zo’n dertig jaar met passie mensen bij het kiezen van een pruik of haarstuk. “Ik help hen graag het zelfvertrouwen terug te krijgen. Met een pruik kun je naar buiten zonder dat anderen zien dat je ziek bent. Een goede pruik kun je niet onderscheiden van echt haar, hij geeft je een natuurlijke uitstraling. Daardoor voel je dat je gezien mag worden.”

Oog voor degene in de stoel

Persoonlijke andacht en vakkennis

Houwer: “Het gaat bij het uitzoeken van een pruik bij mij ook om gevoel, om oog voor degene die bij me in de stoel zit. Ik luister naar het verhaal, kijk naar de stijl, leeftijd en persoonlijkheid van de klant en streef ernaar om met hem of haar een pruik uit te zoeken die zo mooi en natuurlijk mogelijk past. Samen gaan we het proces in van vragen, laten zien wat mogelijk is, overleggen, modellen bestellen, passen en doorpassen. We maken de keuze aan de hand van een eigentijds, ruim en kwalitatief hoogwaardig assortiment.

Met de mening van de klant en de persoonlijke aandacht en vakkennis van mij komt na een paar keer de uiteindelijk keuze tot stand. We maken de pruik passend en bespreken onderhoud en controle. Hiermee kan de klant op de best mogelijke manier verder.”

“Het is ingrijpend om te moeten beslissen of je wel of geen pruik wilt,” zegt hij. “Uiteindelijk kiest tachtig procent van de mensen die chemo krijgen ervoor. Maar de keuze gaat vaak met veel emoties gepaard.”

Olga haar ervaring

Persoonlijke touch

Olga is blij. “Het was een hele stap om bij De Gelderse Pruikenmaker over de drempel te gaan. Maar ik ben dolgelukkig met mijn pruik. Het leuke is dat ik ermee net even iets beter kan laten zien wie ik eigenlijk wil zijn dan met mijn eigen haar. Die persoonlijke touch is echt super.” Olga straalt. Door de nieuwste technieken, zoals de verfijning van het maken en onzichtbare randjes, is het niet te zien dat ze een pruik draagt.

9.4/10

recensies DGP

De meest gestelde

Vragen

Ergens zie ik er best wel tegenop om een pruik te nemen. Heeft iedereen dat?

Vrijwel alle mensen moeten echt even wennen aan het idee van een haarstuk of haarwerk. Heel begrijpelijk, want het verlies van het eigen haar gaat altijd gepaard met emoties. En natuurlijk spelen die ook een rol bij een oplossing voor het haarverlies.

Ik wil er geen spijt van kregen dat ik een pruik neem...

Als vakmensen willen wij dat ook niet. We nemen de tijd voor u. Tijdens een kennismakingsgesprek ziet u wat er mogelijk is met haarwerken en haarstukken. En wat deze oplossing voor uw verschijning kan betekenen. Veel mensen kiezen ervoor om bij dit gesprek ook hun partner, een vriend, vriendin of een familielid aanwezig te laten zijn.

Wat als het haarverlies niet erg doorzet. Is een pruik dan de oplossing?

Regelmatig adviseren wij een andere oplossing dan een pruik. Bijvoorbeeld als door een ijskapbehandeling tijdens de chemokuur het haarverlies wordt beperkt. Laat u informeren over deze alternatieven waarmee u er ook verzorgd uitziet.

Contact

& vergoeding

De prijs van een pruik ligt tussen de zeven- en elfhonderd euro. Er is een vergoeding vanuit de basisverzekering en mogelijk ook vanuit een aanvullende ziektekostenverzekering. Houwer: “Wij kunnen u hierover informeren en regelen de vergoeding rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.”

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot het kiezen van een pruik en de wijze waarop De Gelderse Pruikenmaker u van dienst kan zijn? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Hans Houwer. 

6 + 6 =