Haarwerk in verschillende situaties

Haaruitval ten gevolge van chemotherapie

Een pruik die bij je past
Pruik vrouw Doetinchem

Een pruik die bij je past

Aandacht & Vakkennis

Al dertig jaar begeleidt Hans Houwer met passie mensen die te maken hebben met haarverlies ten gevolge van een chemokuur. Hij herkent hun ziekteproces, begrijpt hun emoties, heeft een luisterend oor. Door zijn vakkennis kan hij advies geven, overleggen en zijn gasten uiteindelijk blij naar huis laten gaan.

“Het is ingrijpend om te moeten beslissen of je wel of geen pruik wilt,” zegt hij. “Uiteindelijk kiest tachtig procent van de mensen die chemo krijgen ervoor. Maar de keuze gaat vaak met veel emoties gepaard.”

Weer naar buiten zonder dat mensen zien dat je ziek bent

Herkennen, begrijpen en luisteren

Tijdens een ziekteproces moet je diverse drempels nemen, zoals bij chemo vaak de keuze om wel of geen pruik te dragen. Veel mensen worden onzeker als ze hun haar verliezen. Bij De Gelderse Pruikenmaker wordt je begeleid in een speciaal ingerichte ruimte al zo’n dertig jaar met passie mensen bij het kiezen van een pruik of haarstuk. Je wordt geholpen met het terugkrijgen van zelfvertrouwen. Met een pruik kun je naar buiten zonder dat anderen zien dat je ziek bent. Een goede pruik kun je niet onderscheiden van echt haar, hij geeft je een natuurlijke uitstraling. Daardoor voel je dat je gezien mag worden.

Het gaat bij het uitzoeken van een pruik ook om gevoel, om oog voor degene die in de stoel zit. Er wordt geluisterd naar het verhaal, gekeken naar de stijl, de leeftijd en de persoonlijkheid. Het streven is altijd naar een pruik die zo goed en natuurlijk mogelijk past. Samen gaan we het proces in van vragen, laten zien wat mogelijk is, overleggen, modellen bestellen, passenen doorpassen. We maken de keuze aan de hand van een eigentijds, ruim en kwalitatief hoogwaardig assortiment. 

Met de mening van de klant en de persoonlijke aandacht en vakkennis komt na een paar keer uiteindelijk de keuze tot stna.d We maken de pruik passend en bespreken onderhoud en controle. Hiermee kan de klant op de best mogelijke manier verder.

Annemieke haar ervaring

In de stoel

Annemieke: “Ik was even bang dat ik in het bijzijn van andere klanten pruiken zou moeten passen, maar dat bleek gelukkig niet zo. Hier zit ik in een stoel in een privéruimte die helemaal is ingericht op waar je voor komt.” Houwer: “Ik vind het belangrijk om mijn gast in alle anonimiteit te begeleiden. In alle rust kan ik me dan een beeld vormen van de persoon en laat ik zien welke pruiken mogelijk zijn. In maat, kleur en model is er een enorme verscheidenheid. We passen, overleggen en passen door. In een volgende fase zoeken we echt een pruik uit, waarbij de klant uiteindelijk beslist. Het mooie is: elke situatie is uniek. Door ons ruime en kwalitatief hoogwaardige assortiment kan elke klant als hij hier na een paar keer komen de deur uitstapt op de best mogelijke manier verder. Mensen willen het ook gewoon goed.”

9.4/10

recensies DGP

De meest gestelde

vragen

Ergens zie ik er best wel tegenop om een pruik te nemen. Heeft iedereen dat?

Vrijwel alle mensen moeten echt even wennen aan het idee van een haarstuk of haarwerk. Heel begrijpelijk, want het verlies van het eigen haar gaat altijd gepaard met emoties. En natuurlijk spelen die ook een rol bij een oplossing voor het haarverlies.

Gekke vraag: ik weet niet of ik een pruik nodig heb, maar voor de zekerheid wil ik er toch een hebben. Wat nu?

Dit is helemaal geen gekke vraag. Als u bijvoorbeeld een chemokuur krijgt, is het niet altijd zeker of er duidelijk haarverlies optreedt. Wij houden dan een van tevoren door u uitgezocht haarwerk in reserve. Blijkt u inderdaad het haarwerk nodig te hebben, dan kunt u er binnen twee dagen over beschikken. Passend en in model geknipt. Heeft u het niet nodig, dan schaft u het ook niet aan.

Moet ik naar u of komt u naar mij?

U bent van harte welkom in onze vestiging. Wij zijn zeer regelmatig in het ziekenhuis; ook daar helpen wij u graag als u dat wilt. Is verplaatsen voor u erg bezwaarlijk, dan komen wij bij u aan huis.

Hoe moet het nou met de vergoeding van de zorgverzekering?

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Wij verzorgen de administratieve afhandeling van uw basisdeclaratie. Vervolgens helpen wij u met de eventuele aanvullende vergoedingen. Zie vergoedingen voor meer informatie.

Contact

& vergoeding

De prijs van een pruik ligt tussen de zeven- en elfhonderd euro. Er is een vergoeding vanuit de basisverzekering en mogelijk ook vanuit een aanvullende ziektekostenverzekering. Houwer: “Wij kunnen u hierover informeren en regelen de vergoeding rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.”

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en op welke wijze De Gelderse Pruikenmaker u van dienst kan zijn? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Hans Houwer.

15 + 5 =